19 városmarketing díjjal és egy fődíjjal tért haza a szeptember 17-én, Budapesten tartott Városmarketing Gyémánt Díj átadóünnepségéről Nyíregyháza. Ezzel az úgynevezett gyémánt ranglistán az előkelő ötödik helyre kerültünk, megelőzve olyan nagyvárosokat, mint például Debrecen, Szeged, vagy Székesfehérvár.

S mert Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a nyíregyházi 19 és a vásárosnaményi 3 díjjal összesen 22 marketing gyémánt díjat nyert el, ezért a Marketingaktív Megye díj is minket illet.

A Városmarketing Gyémánt Díjat a Magyar Marketing Szövetség a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének szakmai támogatásával hozta létre. Az elismerés odaítélésének célja, hogy a települések, térségek fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére felhívja a figyelmet; a sikeres, hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széles körű népszerűsítésével hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez. A díjakat ebben az évben öt kategóriában adták át szeptember 17-én Budapesten. A zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Idén 24 várostól érkezett nevezés. 83 városmarketing gyémántot adtak át a szervezők. Nyíregyháza 25 nevezéséből 19 elismerésben részesült, azaz a legtöbb Városmarketing Gyémánt Díjat nyerte el. Városunk ezzel az idei év fődíjasa lett, így kiérdemeltük a „Marketing Fővárosa 2020” kitüntető címet.

Zagyva Gyulának, a nyíregyházi Város-Kép Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának dr. Piskóti István, a program vezetője, a zsűri elnöke, Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke és dr. PappVáry Árpád, az MMSZ alelnöke adta át az elismeréseket.

A „Marketingaktív Megye” díjat 2020-ban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kapta meg, hiszen a megye összesen 22 marketing gyémánt díjat nyert el, Nyíregyháza és Vásárosnamény pályázatai által. Vásárosnamény 3 Városmarketing Gyémánt-díjat és ezáltal a „Kisvárosi Első” különdíjat hozta el a Magyar Marketing Szövetség által kiírt pályázat keretében.

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyiregyhaza-nyerte-el-a-marketing-fovarosa-2020-kitunteto-cimet-2020-09-24